Лазаня с гъби и топено сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Лазаня с гъби и топено сирене
Лазаня с гъби и топено сирене
admin
Добавена от: admin
52722
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 с.л зехтин
500 г кашкавал
300 г обезкостени маслини
250 г топено сирене
1 пакет кори за лазаня
800 г белени домати
500 г гъби
3 с.л босилеково песто
магданоз
мащерка
чубрица
сол
захар

Маслините се обезкостяват и се нарязват на парченца. Кашкавалът се настъргва.
На котлона в тенджера се кипват белените домати. Добавя се 1 ч.л. захар и зелените подправки, ситно накълцани. Вари се до леко сгъстяване.
Корите за лазаня се варят 3-4 мин в подсолена вода с малко зехтин - колкото да омекнат. После се измиват със студена вода и се подсушават, за да не слепнат.
Гъбите, нарязани на шайби, се запържват в зехтин на котлона, подправят се със сол и черен пипер.
В тавичка за печене се разлива малко от доматения сос. Отгоре се поставя кора за лазаня, върху нея настърган кашкавал, маслини, доматен сос, отново кора, гъби, топено сирене, отново кора и така до изчерпване на продуктите. Най-отгоре се поставя кора и се залива с доматен сос.
Пече се в загрята фурна на умерен огън. Малко преди изваждане върху лазанята се настъргва кашкавал, който леко да се запече.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft