Пилешки специалитет за лентяи - лесно, бързо и без цапане!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки специалитет за лентяи - лесно, бързо и без цапане!
Пилешки специалитет за лентяи - лесно, бързо и без цапане!
admin
Добавена от: admin
13205
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

смесени подправки на вкус (италиански билки - риган, босилек и пр., на вкус)
сол (на вкус)
брашно
1 яйце
50-60 мл прясно мляко
600 гр. пилешко филе
чесън (на вкус)
лимон (само сока)

Нарежете филето на кубчета от около 2x2 см. 
Поръсете ги с лимонов сок, сол и подправки на вкус. Объркайте добре.
През това време нарежете на ситни кубчета лука. Може да добавите и скилидка чесън.
В купа смесете филето, лука (и чесъна), млякото и яйцата.
Разбъркайте добре, след това постепенно добавете брашното - тестото трябва да прилича на сместа за палачинки.
Изпържете от сместа (като пускате с лъжица) котлети в горещо олио на умерен огън по 7 минути от всяка страна.
Поднесете за вкусен обяд и вечеря, и изненадайте близките си приятно с тази лесна и бърза рецепта!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft