Пилешки стек в марината
    
    
    
                
            
                28 Май 2014
            
            
            7503
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    1/2 кг пилешки пържоли
100 мл зехтин
1 скилидка чесън
кората от 1 лимон
сока от 1 лимон
сол
черен пипер
Месото се нарязва на по-широки ленти. Накисва се в марината от всички останали съставки (предварително добре разбити) и се оставя да почива на хладно поне 2-3 часа.
От пилешките ленти се навиват рула и се закрепят с клечка за зъби или се завързват с подходящ конец. След това се задушават 10-тина минути в загрято олио или зехтин, докато месото приятно почервенее.
Поднасят се със свежа салата.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








