Пилешки шишчета в лимонова марината
    
    
     
                
            
                12 Октомври 2012
            
            
            25777
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг пилешки пържоли (бут или гърди)
	смлян черен пипер на вкус
	1 - 2 лимона
	2 -3 с.л. зехтин
Пилешкото месо се слага за 30 мин във фризер, след което се нарязва на кубчета, по 25-30 гр. Кората на лимона се настъргва на ренде, а сока на лимоните се изцежда. В купа се смесват настърганата лимонова кора, лимоновия сок, зехтина и се поставя нарязаното пилешко месо. Разбърква се добре, кутията се затваря и се поставя за 3 часа или от предната вечер в хладилника. Парченцата пилешко се нанизват на шишчета, а марината се запазва. Пекат се на барбекю или на грил-тиган до готовност, като се намазват периодично с маринатата.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








