Пиле на фурна в марината
	пилешко месо - 1 пиле
	картофи - по преценка
	сок - сокът от 1 лимон, 1 портокал, 1 мандарина и 1 грейпфрут
	риган - на вкус
	своев сос - на вкус
	черен пипер - на вкус
	чили - на вкус
	червен пипер - на вкус
	сол - на вкус
Разфасовайте пилето в тава. Полейте обилно с цитрусовия сок (прясно изцеден). После добре поръсете и оваляйте със соев сос. Не добавяйте сол - соевият сос може да даде достатъчно солен вкус и да рискувате пресоляване на ястието. По желание сложете малко черен пипер. Така маринованото месо оставете да постои поне 20 минути. Докато то поемам маринатата пригответе картофите.
Избелете ги и ги нарежете като за пържене, но не прекалено тънко. Изсипете ги в тава. В чашка сложете малко зехтин (или олио) и към него прибавете риган и чили на вкус. Поръсете самите картофи равномерно с черен пипер, сол и малко количество червен пипер (по желание) и добавете чаша вода.
	Сложете двете тави едновременно във фурната, като от време на време променяте позициите им.
	За пилето - на определени интервали обръщайте порциите и поливайте с маринатата.
За картофите - когато започнат да се зачервяват ги напръскайте със сместа от зехтин, риган и чили. Сервирайте печено пиле с пикантни картофи топло.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







