пилешко месо - 200 г гърди
	джинджифил - 1/2 корен
	соев сос - 2 с.л.
	люти чушки - 1 брой суха
	моркови - 2 броя
	фъстъци - 50 г сурови или кашу
	лук - 1 глава
	чушки - 1 брой зелена
	бульон - 100 мл пилешки
	нишесте - 1 ч.л.
	сол 
Нарежете пилешкото на кубчета и го поръсете със соевия сос и ситно нарязания джинджифил. Оставете го да отлежи около 30 минути, за да се овкуси.
Загрейте олио в тиган и запържете фъстъците със стритата люта чушка. Извадете ги от мазнината и сложете нарязаните на парченца зеленчуци също да се изпържат.
След тях идва ред да запържите само пилешките късчета. Когато са готови добавете всички останали продукти и поръсете с пилешкия бульон, в който е разтворено нишесте.
Овкусете със сол и китайска подправка вей цзин (1 с.л.). Пиле по императорски се сервира горещо.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








