 
                
            
	6 бр. пилешки бутчета (с кожата и костта)
	200 гр. чоризо (пикантна наденица), нарязано
	2 големи консерви (по 390 гр.) маслен боб, отцеден
	1 чаша бяло вино
	1 чаша пилешки бульон
	2 средно големи стръка праз, нарязани
	1 ч.л. червен пипер
	1/2 ч.л. лют пипер
	щипка шафран
	1 глава лук, нарязана
	1 глава чесън, смлян
	4 стръка мащерка плюс още малко за украса
	сол и черен пипер
	зехтин
	В голям тиган сложете малко зехтин и запържете пилето до покафеняване от двете страни. Извадете го от тигана и оставете настрана. Сложете в тигана чоризото и гответе, бъркайки, 2 минути, след което извадете и него и оставете настрана. Добавете в тигана нарязания лук, чесъна и праза и ги задушете в останалата мазнина. Прибавете червения пипер, шафрана, мащерката, виното, пилешкия бульон, лютия пипер, отделените пиле и чоризо. Оставете сместа да заври, след това намалете огъня и оставете ястието да къкри в покрит съд за 30 минути.
	Добавете отцедения боб и гответе на бавен огън още 10 минути. Подправете със сол и черен пипер и поднесете ястието топло! 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








