 
                
            
	500-750 гр. пилешки бутчета, без кожа
	2 с.л. зехтин
	4 скилидки чесън, обелени и счукани
	1-2 с.л. каперси
	140 гр. нарязани гъби печурки
	1 ч.л. сушен риган
	1 ч.л. морска сол
	прясно смлян черен пипер на вкус
	1 чаша сухо бяло вино
	420 гр. качествен доматен сос
	Измийте добре пилешкото и подсушете с хартиена салфетка.
	Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън. Сложете пилето и леко го запържете за 5 минути. Намалете огъня. Добавете чесъна, каперсите, гъбите, ригана, солта и пипера и разбъркайте добре. Оставете пилешкото да поеме добре ароматите - около 10 минути. Добавете виното и оставете да се поизпари. След това прибавете доматения сос и 1/4 чаша вода и покрийте тигана с капак. Оставете ястието да къкри 40 минути, като разбърквате от време на време, докато доматеният сос се сгъсти, а пилето е напълно готово. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








