 
                
            
	1 1/2 ч. ч. инстантни спагети (или друг вид паста - по желание)
	2 с. л. маргарин
	2 с. л. брашно
	1 1/2 ч. ч. обезмаслено мляко
	1 ч. ч. вода
	2 кубчета пилешки бульон
	1/8 ч. л. черен пипер
	1/8 ч. л. лют червен пипер
	1 1/4 ч. ч. пресен грах (зелен)
	1/2 ч. ч. кисело мляко
	4 с. л. настъргано сирене (пармезан или кашкавал)
	1 ч. ч. пресни гъби (нарязани на филийки)
	2 ч. ч. сварено пилешко месо (нарязано на кубчета)
	Сварете спагетите според указанията на опаковаката.
	Докато спагетите се варят, разтопете маргарина в средно голяма тенджера. Прибавете брашното и бъркайте докато се получи гладка каша. Прибавете обезмасленото мляко, водата, кубчетата бульон, черния и червения пипер и разбъркайте. Варете на умерена температура, като бъркате постоянно, докато сместа се сгъсти и започне да ври, около 10 мин. Прибавете граха, киселото мляко и 2 с. л. от сиренето и разбъркайте.
	Загрейте фурната до 220С.
	След като спагетите са сварят, ги прецедете добре. Смесете ги заедно с гъбите, соса и пилето. Изсипете сместа в намазана с олио тавичка с размери 23х30 см. Поръсете с останалото сирене. Печете 15 мин. Сервирайте веднага. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








