Пиле с орехов сос
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            4945
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Пилето се нарязва на порции, посолява се и се пържи. Орехите се мелят много ситно, и се месят с ръце (като тесто) докато не пусне олио. Олиото от орехите се запазва. Към орехите се прибавят куркумата, къри и сол и в тази смес се добавя студена вода докато стане на гъста каша. Охладеното изпържено пиле се слага в соса, а отгоре се поръсва с олиото от орехите (може и със смлени орехи).
Този сос може да се използва и за пържена риба.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








