Празнична кокошка по селски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Празнична кокошка по селски
Празнична кокошка по селски
admin
Добавена от: admin
4579
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Традицията повелява на Атанасовден на трапезата задължително да присъства кокошка. Затова запрятайте ръкави и нека заедно да приготвим тази ароматна и вкусна рецепта:
Нарежете кокошката на порции. Изпържете месото в загрятото добре масло, докато хване златиста коричка. След това добавете ситно нарязаните лук, чушки и обелените домати, като ги задушавате на бавен огън при непрекъснато бъркане. Щом зеленчуците омекнат, прибавете подправките - червен пипер и сол на вкус. Залейте ястието с 2-3 ч.ч. топла вода, след което похлупете и оставете да се вари на тих огън, докато месото поомекне. Прехвърлете всичко в глинен гювеч, добавете и ориза. Пъхнете в умерена фурна (може да покриете съда с капак или фолио) и печете кокошката до готовност. Поднесете ястието поръсено с черен пипер и магданоз.
 

Автор: lakomnik.bg

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft