Празнична пита с пара за Коледа
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            111819
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Разтваряме маята със захарта в малко вода и малко брашно, да стане на кашичка. За да втаса по бързо, може да поставим във фурната на 25 – 30 градуса. През това време пресяваме брашното няколко пъти, за да стане по-пухкава питата.
	В купа изсипваме брашното и правим кладенче в средата му, където изсипваме втасалата мая, солта, содата и хладка вода и омесваме тестото. Към края на месенето постепенно добавяме олиото, като потапяме ръцете си в него и доомесваме.
	Разделяме готовото тесто на топки, като избираме една в която да сложим парата и в намазана с олио тава подреждаме топките.
	Оставяме да втаса и печем на умерена фурна.
	 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








