Коригиращи прически, които успешно маскират несъвършения нос - 30+ варианта за безупречен профил (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Коригиращи прически, които успешно маскират несъвършения нос - 30+ варианта за безупречен профил (Снимки):
4517

Дори и да си нямате понятие от пропорции, "златно сечение" и проучванията на такива величия като Питагор и Леонардо да Винчи, то със сигурност сте забелязали, че когато на лицето има очевиден дисбаланс в чертите, нещата никога не изглеждат особено добре. 

Трудно е да се намерят "идеални" лица - естествената красота е оригинална именно заради своите дисбаланси и често изглежда по-хармонична от работата на пластичните хирурзи. Един от най-честите "кусури" на женското лице е несъразмерният нос или по-точно - по-големия от общоприетото обонятелен орган. За голям нос се счита този с дължина над една трета от лицето.   А за широк нос говорим, когато разстоянието между вътрешните ъгли на очите е по-малко от ширината му.

Парис Хилтън нос

Трудности при избора на прическа за собственичките на дълъг нос :

 • правият, удължен бретон допълнително ще подчертае дисбаланса на носа, трябва да се избягват и ултра късите варианти, които подчертават контраста;
 • не използвайте прав път в средата - той визуално удължава носа; симетричните прически с вертикален път са подходящи само за тези с малко, спретнато носле;
 • графичните форми с ъглови линии трябва да се избягват, буйните, динамични прически ще помогнат да се коригират пропорциите и да се отвлече погледът от несъвършенствата;
 • късите прически, които максимално отварят лицето, са противопоказани; на   тяхна основа обаче добрият коафьор ще може да избере опции за индивидуалните характеристики на лицето;
 • стилистите не препоръчват използването на "скучни", универсални цветове - монохромният цвят няма да прикрие естествените недостатъци.

дълъг нос

Общи препоръки за избор на прически  

Когато избирате прическа за голям нос , трябва да вземете предвид не само пропорциите на носа, но и формата на овала, структурата на косата. Задачата на прическата е да хармонизира лицето, да подчертае добродетелите, да създаде уникална визия.

Ето няколко основни препоръки, които ви позволяват да вземете решение за успешна прическа:

 • късите прически предимно привличат вниманието към лицето, затова стилистите препоръчват универсални прически с дължината на брадичката, естествено "леещите си" къдрици под нивото на раменете се считат за най-добрият вариант;
 • стъпаловидни, асиметрични прически са подходящи за собственичките и на слаби, и на пълни лица, правилното разпределение на обема ще постигне желаната хармония;
 • Обемът в корените ще помогне да се отвлече вниманието от дългия, широкия нос, както и този с гърбица; те са подходящи за различни видове овал на лицето, може да се използват както в ежедневието, така и за специални поводи;
 • стъпаловидната подстрижка е универсална коригираща техника, но при по-дълъг нос се препоръчва "стълбичките" да започнат под линията на брадичката;
 • препоръчва се да се използват асиметрични бретони с различни форми и дължини; правият филиран и удължен бретон е отлично решение; гъстият равномерен бретон пък е противопоказан, а въздушният градуиран визуално ще стесни носа ви, ще скрие гърбицата под определени ъгли;
 • кичурите също са отлична техника за "маскиране" - около лицето или по цялата дължина на косата.

И така - ето ги най-подходящите прически, които прикриват големия нос:

"Pixie" с удължен бретон подхожда на дами с правилна, триъгълна, продълговата овална форма на лицето.   Косият обемни бретон подчертава погледа, отвличащ вниманието от широк и дълъг нос. Препоръчва се да допълните градуираната прическа с модерна техника на боядисване - не се спирайте само на основните нюанси. Играта на светли и тъмни тонове изглежда стилна, елегантна. Такива варианти са идеални не само за млади дами, но и за зрели, стилни жени.

пикси за дълъг нос

Дамската прическа тип "Шапка" също може да коригира дългия нос. Но формата трябва да е права, изискана. Подходяща е за гъсти, прави и леко къдрави коси. Необходимо е да се избягва симетрията, като се използва стъпаловидна техника за бретона, както и кичурите около лицето. Този вариант подхожда на слабички млади дами с правилна, триъгълна овална форма на лицето. Не се препоръчва при едри скули, стърчаща брадичка.

прическа шапка

Боб с удължен бретон и страничен път перфектно коригира големи, широки носове. Подходящ за млади дами с изразителни черти. Гладкия вариант на прическата придава изтънченост на външния вид. Тази удобна прическа изисква минимални грижи. Основният акцент е върху великолепната корона, "течащите" около лицето кичури лесно ще скрият обемните бузи и ъгловите скули.

боб за дълъг нос

Съвет.  Препоръчва се да допълните прическата със сложен тип боядисване, избирайки ярки или естествени нюанси, в зависимост от настроението.

Градуиран боб без бретон подхожда на момичета с голям, широк, прав нос. Прическата също ще помогне за хармонизиране на кръгло, квадратно лице. Кичурите около лицето, извити навътре, визуално удължават лицето. Идеална за права коса, а на къдрици прическата изглежда лека, ефирна, динамична. Универсална опция за жени от различни възрастови групи и видове външен вид. Подчертава естествената красота, привлекателността.

асиметричен боб с бретон

Можете да коригирате носа с гърбица само с помощта на пластична хирургия. Но благодарение на тайните на професионалистите, можете да запазите естествената красота, като се съсредоточите само върху достойнствата. Каскадната фризура върху коса със средна дължина, в тандем с падащ асиметричен бретон, има невероятен ефект. Единственият недостатък на прическата е необходимостта от редовен стайлинг. Може да се изпълни на гъсти прави, къдрави коси, а добър вариант за боядисване са по-светлите "отблясъци" (кичури).

обемна прическа дълъг нос

Внимание!  Трябва да се избягват резки преходи, за да се създаде чувство за хармония и цветово единство.

Асиметричното каре без бретон подхожда на дами с извит нос, както и за нос с форма на... „картоф“ Удължените кичури придават симетрия на чертите, подчертавайки външния вид. Основна прическа се препоръчва за права гъста коса, с помощта на радикален обем е възможно да се създаде правилната овална форма. Прическата има не само коригиращи, но и подмладяващи свойства. Строгата елегантност е подходяща както за ежедневен, така и за бизнес стил.

асиметрично каре за дълъг нос

Градулираното каре може да се изпълнява на дължина от линията на брадичката до раменете.   Профилните секции придават небрежност на формата, хаотичният стил изглежда елегантен, креативен. Той се комбинира с техники за боядисване като омбре, шатуш, калифорнийски кичури. Успешната прическа има подмладяващ ефект, а също така ви позволява да скриете липсата на обем на тънката, рядка коса.

прическа с обем за дълъг нос

Каскадата може да се изпълни с бретон и без, върху прави, къдрави коси, с дължина до раменете и по-надолу.   Прекрасна прическа, за да придадете женственост, изисканост на визията, подчертавайки естествената привлекателност. Прическата ви позволява да придадете кокетна форма на дебели палави кичури, както и да придадете обем на тънка, рядка коса. Препоръчва се да се използва за удължени, триъгълни, кръгли, квадратни лица.

каскадна прическа за голям нос

Топ опции за стайлинг на прическата

Меките вълни придават женственост, нежност на образа. Изглеждат луксозно на среднодълга и дълга коса. Подходящи за специални поводи, романтични срещи. Печеливш стайлинг за удължен, кръгъл, квадратен овал на лицето. Не забравяйте да използвате стайлинг, за да изглежда косата ви добре поддържана и спретната.

прическа меки къдрици

За широк нос трябва да изберете висок, небрежен вариант на прическа с кок. Можете напълно да съберете косата в кокче или да оставите част от кичурите разпуснати. Чудесен вариант за дами с правилен, триъгълен овал. Можете да я използвате като ежедневен стайлинг, но е подходяща и за тържествена визия.

прическа с кок за дълъг нос

Различни варианти на плитки имат не само коригиращи, но и подмладяващи визията свойства. Можете да използвате асиметрична, плитка около главата, плитки в опашката, но най-важното - не забравяйте за основния обем. Добре върви с бретон, може да се изпълни на всяка дължина, а структурата на косата няма значение. Плитката ще бъде най-добрият вариант не само за дълъг, но и за извит нос с гърбица.

прически с плитки

Опашка от едната страна подхожда на дами с кръгло, квадратно, триъгълно лице.   Поради асиметрията на прическата акцентът се измества, обръща се внимание на изразителния вид, изтънчените черти на лицето. В комбинация с текстурирани вълни всекидневният стайлинг се превръща в празничен, може да бъде допълнен със стилни аксесоари.

стилна опашка встрани

Други начини за корекция на носа:

 • прическите могат да бъдат украсени със стилни диадеми, големи фиби за коса и пр .  Такъв декор не само ще отвлече вниманието от недостатъците, но и ще създаде цялостен, уникален образ;

аксесоари за коса

 • за дами с голям дълъг нос се препоръчва да се избират шапки с широка периферия; шапките могат да се използват по всяко време на годината, като успешно коригират външните дадености;

шапки за дами с дълъг нос

 • Сред бижутата са за предпочитане кокетни обеци с малък размер, можете да използвате и оригинални бижута;

аксесоари при дълъг нос

 • препоръчително е да изберете очила с голяма рамка, правоъгълна или кръгла форма; те трябва да пасват на овала на лицето; широката рамка не трябва да лежи на "гърбицата", а по-високо на носа - този ефект визуално ще намали носа.

очила за голям нос

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft