Проф. Рачев посочи точната дата на първия голям сняг в България-Ето кога да го очакваме!

вход през zajenata.bg
За Жената
Новини
Времето Прогноза
Проф. Рачев посочи точната дата на първия голям сняг в България-Ето кога да го очакваме!
8855
Проф. Рачев посочи точната дата на първия голям сняг в България-Ето кога да го очакваме!

Топло време можем да очакваме до края на октомври. 3 до 5 градуса е затоплянето над нормата, което е сериозно откъм числа.

За валежите прогнозата се осъществи за Западна България. Валежите, паднали в яз. "Камчия", ще дадат възможност нивото му да се задържи.

Това каза за Bulgaria ON AIR климатологът проф. Георги Рачев. Според него засега няма проблем с водоподаването, а този язовир захранва всички селища по морето до Черноморец. Климатологът прогнозира, че ноември се очертава да е по-топъл с около 1 градус, а валежите ще са по-малко от нормалното.

"Зимата ще е с една идея по-хладна от миналата година, която беше много топла. Тоест ще е по-топла от предходните години. Ще бъде снежна и бяла във високата планина, над 1500 метра. Ще се редуват сняг, дъжд, киша, кал. Не е чудно, ако се задържат 4-5 дни снежна покривка", допълни проф. Рачев. 

Той е на мнение, че едва дългосрочните прогнози около март давали шанс за повече валежи. Съществува и възможност за образуване на мъгли.

А замърсителите действали върху горните дихателни пътища и прониквали по-лесно. "В планината или парка е хиляди пъти по-безопасно отколкото дискотеката - що се касае до заразяване с коронавирус. Слънцето ще бъде във високата планина и по-възможност отивайте там. Планината е здраве", каза климатологът.

Денят става все по-малък, затова трябвало да използваме слънцето при всяка възможност. "Относно зимните резервации - може отсега да се правят такива и ако нещо се случи, агенциите имат готовност да връщат пари. Всяването на страх е недопустимо, връща ме в едни други години", посочи още събеседникът.  

Първият снеговалеж, според американския модел, се очаквал около 2 ноември, а около 8 декември ще има възможност и за ски. Проф. Рачев допълни, че трябва да живеем в хармония с природата, защото сме част от нея. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft