за 1 доза:
	300 г прясно масло
	125 г брашно
	250 г галета
	100 г кристална захар
	250 г стафиди
	250 г почистени от костилките сушени сини сливи
	3 с. л. конфитюр от портокалови кори
	3 яйца
	1/2 ч. ч. сметана
	1 ч.л. канела
	1/2 ч. л. стрит карамфил и 1/2 ч. л. мускат
	1 щипка настъргано индийско орехче
	1 щипка сол
	1 р. ч. коняк (около 50 мл)
	Брашното, галетата, захарта и подправките се размесват много добре.
	Прибавят се ситно нарязаното масло, сливите и стафидите, а след това - яйцата, разбити със сметаната, и 1/2 от коняка.
	Сместа се разбърква добре, изсипва се в намазана с масло и поръсена с галета форма, покрива се с пергаментова хартия и се вари на водна баня при тихо кипене 2 часа.
	Пудингът се оставя да изстине при стайна температура, след което се обръща в подходящ съд и се залива с останалия коняк.
	Отгоре се поставят няколко бучки захар, натопени в чист спирт, който се подпалва при поднасянето на пудинга.
	Към пудинга се поднася сладък сос по избор .

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








