Пълнена зелка
    
    
    
                
            
                23 Май 2012
            
            
            17212
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 средно голяма кисела зелка
	400 гр. кайма
	1 ч.ч. ориз
	2 моркова
	2 стръка праз лук
	1 домат
	червен пипер
	черен пипер
	чубрица
	сол на вкус
	1 к.ч. олио
	Зелката се разделя лист по лист. В намазнен гювеч се нареждат листата-по стените и дъното, като краищата се оставят да стърчат отвън, така че после да може да се завие.
	Запържват се лукът, морковите, оризът и каймата. Добавят се подправките. С готовата смес се пълни зелката. Отгоре се нареждат резени домат и зелката се завива. Налива се вода до средата на гювеча. Отгоре зелката се намазва с червен пипер и мазнина. Пече се около 2 часа във фурна, загрята на 200°C. Вади се след като е изстинала и се обръща в чиния.
	Поднася се със сос Бешамел.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








