Пълнена риба

вход през zajenata.bg
Пълнена риба
admin
Добавена от: admin
5079
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 по-голяма пъстърва или шаран
2 връзки магдоноз
10 скилидки чесън
2 моркова
2 лимони (само сокът)
125 мл. бяло вино
на вкус - вегета, сол, черен пипер, олио

Рибата се посолява и оставя за 1 нощ в хладилника. Тавата се намазва с олио и малко вода. Рибата се слага в тавата и се правят няколко разреза по дължина - във всеки се слага по малко вегета и лимонов сок.
Вътрешността на рибата се намазва първо с олио, след това с лимонов сок и вегета и се пълни със ситно нарязан магданоз, нарязани морков и чесън. Отново се слага лимонов сок, останалият магданоз, черен пипер на вкус и рибата се затваря добре около плънката (може с дървени пръчици).
Отгоре се залива с виното и във всеки надлъжен разрез се слага по малко чесън. Тавата се покрива с фолио и се пъха в загрята фурна за 1 час на 250 градуса. 
Като измине нужното време, фолиото се отстранява и рибата се допича още 30 минути, докато се зачерви. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft