Пълнени кифлички с варено яйце

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пълнени кифлички с варено яйце
Пълнени кифлички с варено яйце
admin
Добавена от: admin
8170
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за тестото:

400 г вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
700 г брашно

за плънката:
1 глава лук
1 морков (100 г)
6 яйца - 5 от тях предварително твърдо сварени
30 г магданоз
черен пипер
олио

Замесете тесто от водата, солта, содата и брашното. Сварете яйцата (едно оставете за намазване) и ги нарежете на кубчета. Задушете леко нарязания на дребно лук и настърганите моркови, след което ги смесете с нарязаните яйца и подправките. Разточетете тестото с дебелина около 1/2 см. С чаша изрежете от него кръгчета и сложете върху всяко част от плънката. Намажете краищата с останалото рабито яйце и ги слепете като ги прегънете на две под формата на полумесец. Изпечете ги в умерене фурна до зачервяване или изпържете в сгорещено олио. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft