Пълнени мекици
    
    
    
                
            
                 3 Август 2014
            
            
            24417
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Маята, топлата вода, захарта, солта, киселото мляко и олиото се смесват, а накрая се добавя брашното и хубаво се измесва тесто. Оставя се да престои един час. След това се разделя на 10 топки. От всяка се разточва кора, която трябва да бъде възможно по-тънка. 
Корите се мажат с плънката, която се състои от разбъркани сирене и яйце. След това кората се затваря добре от всички страни, така че да се получи нещо като плик. Отгоре се разточва леко с точилката. Така приготвените мекици се оставят да втасат отново около 15-20 минути, а след това се пържат в сгорещено олио от двете страни.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








