40 големи зелени маслини без костилки
	60 гр. накълцан на едро салам (луканков)
	90 гр. смляно свинско месо
	90 гр. смляно телешко месо
	1 ч.л. запечени семена от копър
	брашно
	1 – 2 яйца, леко разбити
	хлебни трохи
	олио за пържене
	кората от един лимон
	2 ч.л. ситно нарязан розмарин
	За соса Айоли:
	1 жълтък
	125 мл. зехтин
	1 ч.л. дижонска горчица
	1 ч.л. лимонов сок
	1/2 скилидка чесън, счукана
	морска сол на вкус
	 
	Сложете нарязания салам в кухненски робот и го смелете. Добавете смляното месо и разбивайте, докато стане на паста. Смесете с печеното семе от копър. Напълнете маслините със сместа с пош или шпри, а може и с малка лъжичка или клечица. Оваляйте напълнените маслини в брашното, след това в яйцето и накрая – в хлебните трохи. Изпържете ги в дълбок тиган или фритюрник до златисто, като ги обръщате, ако е необходимо. Отцедете върху домакинска хартия. Оваляйте в лимоновата кора и розмарина.
	Поднесете със сос Айоли.
	За соса: сложете яйцето в купа, заедно с горчицата и лимоновия сок. Бъркайки с домакинска тел, налейте зехтина на бавна равна струйка, докато всичко стане на еднородна смес. Разбъркайте с чесъна и морската сол. Може да добавите малко лимонова кора на вкус.
	 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








