1 бр. пиле
	1 бр. кисела зелка
	1 ч.ч. ориз
	300 г гъби печурки
	2-3 глава лук
	3-4 бр. сухи чушки
	3-4 скилидки чесън
	черен пипер
	червен пипер
	чубрица
	малко сол за пилето, ако е нужно
	свинска мас
	олио
Запържва се 1 глава нарязан лук в малко олио, след като е почти готов се прибавят и нарязаните гъби да се задушат. След това се прибавят ориза, малко червен и черен пипер и се запържва. Прибавя се 1/2 ч.ч. вода и се задушава докато ориза малко омекне. С приготвената оризова смес се пълни отвора на пилето и се зашива. Зелката се измива, нарязва и се слага в глинен гювеч или тава, прибавя се останалия лук, сухите чушки, нарязаният чесън, малко червен и черен пипер, чубрицата и маста. След като всичко е готово, се слага пилето в средата на тавата или гювеча, покрива се с фолио и се пече в умерена фурна за около 3 часа или до готовност на пилето и зелето.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








