С една таблетка ги поливам, а после пръскам с остатъка - после цяла година цъфтят като полудели:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
С една таблетка ги поливам, а после пръскам с остатъка - после цяла година цъфтят като полудели:
11292
С една таблетка ги поливам, а после пръскам с остатъка - после цяла година цъфтят като полудели:

В цветарския магазин можем да закупим какви ли не стимуланти за растеж и торове. Но за тези от вас, които предпочитат естествените методи, днес имаме едно чудодейно средство, което стимулира растежа на стайните растения , подхранва ги и пази от вредители.

Става дума за янтарната киселина.

Янтарната киселина е непозната за хората, те познават само красивия естествен камък със същото име, който се използва в бижутата. Междувременно учените са установили, че веществото има невероятни свойства. Хапчетата се продават в аптеките и струват стотинки, в магазините за цветя янтарната киселина струва малко повече, но както показва практиката, резултатът е същият. Таблетките янтарна киселина се разреждат във вода и се приемат с цел лечение (подобряване на физическото състояние), използват се за производството на различни материали в промишлеността и най-важното - подхранват растенията (действа като тор). Днес ще ви разкажем за най-популярните приложения на янтарната киселина в грижата за растенията:

янтарна киселина

Тор за цветя с янтарна киселина

За поливане на почвата 1 грам янтарна киселина се разрежда първо в супена лъжица, а след това в 5 литра вода.

Разтвор за пръскане

Готовият разтвор се излива в бутилка със спрей-накрайник и с него се пръскат цветя на закрито и в градината, както и зеленчукови култури. Средството-чудо предпазва от заболявания не само горната част на растението, но и подземната: корени, грудки.

Подготовка за пресаждане

При пресаждането стрък или клонка от растението се потапят в течен разтвор на янтарна киселина за 30 минути. Престояването в разтвора насърчава по-добрия растеж на корените и по-добрата адаптация при засаждане на постоянно място.

Предварителна подготовка на посевите

Необходим е по-концентриран разтвор за накисване на семената и увеличаване на покълняемостта им. Разредете таблетката в литър вода и оставете семената в разтвора за една нощ.

Поливане на растенията

Редувайте подхранването на растенията с минерални или органични торове с разтвор на янтарна киселина. Цветята ще ви се отблагодарят за грижата с буен цъфтеж и устойчивост на вредители и болести. Според градинарите е достатъчно веднъж месечно да се използва янтарна киселина.

Ако вашите цветя цъфтят добре в момента и не се разболяват, тогава използвайте янтарна киселина не повече от 1 път на 3 месеца за профилактика.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft