Ранни признаци на бременност, които повечето жени обикновено пропускат - по-сигурни от тест:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Ранни признаци на бременност, които повечето жени обикновено пропускат - по-сигурни от тест:
60515
Ранни признаци на бременност, които повечето жени обикновено пропускат - по-сигурни от тест:

В живота на жената рано или късно идва момент, в който всяка жена иска час по-скоро да разбере дали е бременна. 

Но първите дни след зачеването са много кратък период, за се проведе точна диагностика, а повечето тестове за бременност не отчитат такава на този етап... Тогава на помощ идват тези основни признаци, които сочат настъпила бременност дори на най-ранния етап - ето кои са най-ранните признаци за бременност :

признаци на бременност

Ранни признаци на бременност

В първите дни, след като ембрионът се прикрепи към матката (имплантирането на ембриона е моментът на бременността), жената може да усети дискомфорт от подуване и болка в гърдите. Това показва свръхчувствителност на гърдата. Често дори леко докосване може да причини дискомфорт.

чувствителни гърди

Дискомфортът и тежестта в таза също започват да притесняват жените след имплантиране на ембриона. Този симптом е много индивидуален и може да се прояви при всяка жена по различни начини.

болка в корема

Още в първите дни след зачеването много дами могат да изпитат неразположение и дори гадене. Бременните жени лесно променят хранителните си навици: храната, която им е харесвала преди бременността, сега може да изглежда безвкусна.

безвкусна храна

По време на овулацията жените могат да наблюдават изобилен, вискозен, прозрачен секрет. Това улеснява придвижването на сперматозоидите и им осигурява надеждна среда за 3-5 дни. След овулация той се заменя от гъст бял секрет. Той се задържа през цялата втора фаза на цикъла.

На 7-мия - 10-ия ден след зачеването много жени откриват малки петънца от кафяво, червено или жълто върху долното си бельо. Това свидетелства за прикрепването на ембриона към стените на матката. Процесът на имплантиране продължава около 40 часа, след което започва ембрионалният период на развитие, който продължава до 8-ата седмица от бременността.

овулация

По време на имплантацията на ембриона тялото на жената е шокирано от текущите събития, така че повишаването на телесната температура до 37 градуса е нормално.

температура

Често в първите дни след имплантирането на ембриона, жената усеща умора и неразположение. Причината за лошото здраве е треска и понижен имунитет. Факт е, че през този период тялото на жената реагира на ембриона като чуждо тяло и се опитва да се бори с него.

гадене

Можете да разберете дали сте бременна с обикновен домашен тест: ще ви трябва буркан с йод, лист хартия и малко количество прясна урина. Необходимо е да навлажнете лист хартия с урина и да капете няколко капки йод върху нея.

тест за бременност

Ако йодът не промени цвета си (остане кафяв), не е настъпила бременност. При бременни жени урината реагира с йода и става люлякова или лилава на цвят.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft