Рецепти за Коледен Щолен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Рецепти за Коледен Щолен
12285

На всички празници, в различните краища по света се спазват традиции. Хората са приели тези ритуали и ги следват неотлъчно всяка година по едно и също време. Коледа се празнува от всички християни и католици в един и същи ден и като на голям празник несъмнено трапезата се отрупва с уханни ястия, сладкиши и обредни хлябове.

Традиционно в Италия се приготвя Панетоне, в Гърция – Христопшоми, във Франция – Bûche de Noël (както и да се произнася това), в Германия – Кристщолен, в САЩ и Канада – Коледен пудинг и Фруктов кейк. 

Щоленът в неговия първообраз е бил постен хляб приготвен от брашно, мая, олио и вода. С времето, последвала преработка на хляба до начина на приготвяне, какъвто е сега.

Тестото за щолен сега е обогатено с яйца, прясно мляко и масло. Захарта не е много, но пък се добавят различни сушени и захаросани плодове. Обилното поръсване с пудра захар би трябвало да запази хлябът чак до Коледа. Добавка на бадеми, марципан и различни подправки допринася за по-богат вкус.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft