Ризото с лапад и синьо сирене
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            4181
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Кубчетата зеленчуков бульон се разтварят в 1 л вряща вода.
	Лукът се слага да се задуши в олиото и зехтина за 2-3 мин. Добавят се чесънът и оризът, разбъркват се, докато оризът стане прозрачен. Налива се вермутът и се оставя да изври, след което се сипва лападът.
	Започва да се прибавя врящият бульон, черпак по черпак, след като напълно е абсорбирана предната порция.
	Когато останат 200 мл от бульона, се слагат натрошеното сирене и ядките. Налива се останалият бульон, разбърква се 1-2 мин. и се сервира.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








