Ризото с лапад и сирене

вход през zajenata.bg
Ризото с лапад и сирене
admin
Добавена от: admin
6660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
1 връзка пресен лук
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
2 ч.ч. ориз
4 ч.ч. зеленчуков бульон
500 г лапад, нарязан на ситно
3 с.л. пресен джоджен, нарязан
200 г овче сирене
4 яйца
цедено кисело мляко за гарниране
сол на вкус
черен пипер на вкус

В маслото и олиото се запържват леко лукът и чесънът, прибавя се измитият ориз и всичко се разбърква 1-2 мин. Слагат се лападът и джодженът и отново се разбърква. Налива се бульонът.
Ястието се оставя да покъкри, докато оризът поеме цялата течност. Сипват се натрошеното сирене и леко разбърканите яйца. Бърка се, докато се пресекат яйцата, и се подправя на вкус. Поднася се с цеденото кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft