Родопски пататник
    
    
    
                
            
                 2 Август 2012
            
            
            137878
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Всички продукти се приготвят като полуфабрикат. Картофите се почистват и се настъргват сурови. Смесват се с настърганото сирене, 3 яйца и масло. Плънката се разпределя на 4 части между наредените кори, в кръгла или квадратна намаслена тава. Най-отгоре пататникът се залива с яйце и топено масло.
	Пече се около 30-35 минути при 200-250 градуса. Сервира се топъл или студен. 
Традиционно пататникът се приготвя на сач или тиган с дебело дъно, като се използват 2 по-дебели домашно точени кори. Ако използвате фино точени, може да разделите корите на 2 части и между тях да изсипете плънката.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








