Рошави кнедлики
    
    
    
                
            
                13 Юли 2012
            
            
            11194
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Настъргваме суровите обелени картофи на ситно ренде и ги оставяме е съда да престоят четвърт час. След това ги поставяме в гевгир да се отцедят, след което ги връщаме в първия съд. Прибавяме разбитото яйце, ситно настърганите сварени картофи, сол и при постоянно разбъркваме добавяме брашното, като омесваме гладко тесто. Требваме топки с лъжица, като мокрим лъжицата във вряща вода, и ги пускаме направо в същата вряща подсолена вода. Повдигаме топките внимателно с лъжица от дъното и като ги бъркаме от време на време, варим в продължение на 8-10 минути. Изваждаме сварените кнедлики и след отцеждане ги намазваме със сгорещена мас. Поднасяме със зеле към печено свинско месо.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








