Руло с мармалад
    
    
    
                
            
                11 Февруари 2013
            
            
            33688
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Смесете хладкото мляко със захарта и настърганата мая. Прибавете получената кашица към пресятото брашно, след това добавете омекналото масло и яйцата и започнете да месите до получаването на еластично и гладко тесто. Оставете го на топло да втаса, докато удвои обема си. Когато тестото втаса, разделете го на две еднакви части, разточете всяка на четириъгълник с дължина, равна на формата, в която ще го печете. Намажете повърхността на двата четириъгълника с мармалад (по 200 гр. за всяко руло). Навийте двата дълги края на всяко руло към центъра, така че да се срещнат в средата. Сложете ги в покритите с хартия за печене форми, намажете повърхността им с разбито яйце и поръсете с едрата захар. Изпечете на 180 градуса за около 50 минути.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








