Саралия с орехи и сушени плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Саралия с орехи и сушени плодове
Саралия с орехи и сушени плодове
admin
Добавена от: admin
4704
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
1 ч.ч. ситно нарязани сушени плодове (кайсии, сливи, смокини)
1 ч.ч. галета
1 кафена чаша счукани орехи
1 кафена чаша олио
1 ч.л. канела
За сиропа:
500 гр. захар
2 ч.ч. вода

Най-напред сварете сиропа: смесете водата със захарта и варете на умерен огън, докато се получи нужната гъстота. Оставете сиропа да изстине. 

От брашното, щипка сол и 1 чаена чаша вода омесете меко тесто. Разделете го на 8 части, като всяка разточите на тънка кора върху набрашнен плот (може да използвате и готови кори, ако не сте сигурни, че ще се справите с тестото).

За плънката: смесете натрошените орехови ядки с нарязаните дребно сушени плодове и объркайте с галетата и канелата. 

Поръсете всяка от корите с част от мазнината и 1/8 от плънката, след което завийте на руло. Подредете рулата в предварително намазнена тавичка (на редове или на охлювче), като леко нагъвате тестото (така че да се получи характерната надиплена форма на саралията).

Най-отгоре поръсете с още малко олио. Пъхнете в загрята силна фурна и изпечете за 15-тина минути, така че тестото да добие приятен червеникав цвят. 

Готовата саралия залейте с изстудения сироп и оставете да попие добре, преди да поднесете.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft