Свежа салата с тофу
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            10894
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	300 г тофу
	1 домат
	1 краставица
	2 с.л. сусам
	1 ч.л. бяло мисо
	2 ч.л. сусамово масло
	2 ч.л. оризов оцет
	1 ч.л. захар
	1 с.л. вода
	1/2 ч.ч. кълнове от репички
Време: 10 минути
Краставицата се нарязва на тънки колелца и е подрежда в кръг в порционна чиния. По средата се разполагат доматите. Върху тях се разполагат парченцата тофу (300 г). В малка купичка се смесват мисото (1 ч.л.), сусамовото масло (2 ч.л.), оцетът (2 ч.л.), захарта (1 ч.л.) и водата (1 с.л.) и се разбиват до получаването на еднородна смес. С нея се овкусява вече нареденото предястие. Най-отгоре може да се поръси с печени сусамови зрънца (2 с.л.), кълнове от репички (1/2 ч.ч.) или просто със зелен стрък пресен лук и магданоз.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








