Светкавично бърз сладкиш за 7 минути (плюс времето за печене) - става с пресни, замразени плодове, даже със сладко:

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Светкавично бърз сладкиш за 7 минути (плюс времето за печене) - става с пресни, замразени плодове, даже със сладко:
Светкавично бърз сладкиш за 7 минути (плюс времето за печене) - става с пресни, замразени...
admin
Добавена от: admin
9339
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Светкавично бърз сладкиш за 7 минути (плюс времето за печене) - става с пресни, замразени плодове, даже със сладко: Десерти
Светкавично бърз сладкиш за 7 минути (плюс времето за печене) - става с пресни, замразени плодове, даже със сладко:
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 гр.масло (или маргарин)
200 гр.захар
200 гр.заквасена сметана
2 яйца
260 гр.брашно
1,5 ч.л.бакпулвер
1/4 ч.л.сол
250 гр.плодове (в случая замразени череши) или плодово сладко

Щандовете на магазините са отрупани с какви ли не изкусителни сладости, но все пак домашните сладкиши нямат равни - първо е удоволствието от това, че си ги приготвил сам, а и вкусът им е несравним с този на купешките. Проблемът тук обикновено е времето - рядко можем да отделим повече от половин час за готвене в заетото ежедневие. Е, днес сме ви приготвили една специална рецепта - сладкишът просто се топи в устата, а за приготвянето му са ви необходими точно 7 минути, без времето за печене. Текстурата е нежна, а плодовете вътре придават несравним аромат. Ето как точно се приготвя светкавичен сладкиш за 7 минути:

Разтопете маслото. Добавете захарта, заквасената сметана, яйцата и разбийте хубаво до гладка смес. Най-добре е да използвате пълномаслена сметана с висок процент масленост (не толкова кисела). Пресейте брашното, смесено с бакпулвера, директно в купата със сместа, добавете солта и отново разбъркайте. Намажете формата за печене с олио и отгоре изсипете половината от готовото тесто. Подредете плодовете върху тестото или го намажете с мармалад от ягоди, например. Покрийте с втората половина от тестото и заравнете хубаво.
Поставете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна и изпечете за 30 минути.

Извадете охладения леко сладкиш от формата, оставете го да изстине и нарежете. 

Приятен апетит!

Дай твоята оценка:
3 от 7 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft