Свински врат със сирене
    
    
    
                
            
                 9 Август 2014
            
            
            26826
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    8 пържоли от свински врат без кост
400 мл сметана
100 гр. доматено пюре
250 гр. пушено сирене/пушен кашкавал
500 гр. картофи
200 мл олио
Вегета, черен пипер
Пържолите се начукват, намазват се с подправки на вкус и се пържат в сгорещеното олио до зачервяване от двете страни. Изпържените пържоли се нареждат в намаслена тава, покриват се добре с доматеното пюре, нанася се слой от сметана и се наросват с настърганото пушено сирене/кашкавал. Така приготвени, пържолките се поставят в предварително загрята фурна да се запекат. Картофите се обелват, нарязват се на пръчици и се пържат в горещо олио, след което ги поднасяме с готовите пържоли.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








