150 гр. пушен бекон на ивици
	2 ябълки (ароматен сорт), почистени от семето и нарязани на полумесеци
	450 гр. свински дроб, нарязан на парченца по 2 см
	25 гр. брашно
	2 с.л. олио
	200 мл. ябълков сок
	1 ч.л. дижонска горчица
	150 мл. гъста сметана
	1 ч.л. прясна салвия (градински чай), нарязана на ситно
	сол
	прясно смлян черен пипер
	Нагрейте тиган с дебело дъно и изпържете бекона до светло златисто, извадете го от тигана и оставете настрана. Добавете ябълковия сос и го варете 2-3 минути на среден огън, след което го сложете настрана.
	Нагрейте 2 с.л. олио в тигана. Оваляйте дроба в брашното, като изтупате излишното количество. Запържете го за 3 минути от всяка страна до златисто. Извадете с решетъчна лъжица.
	Сипете ябълковия сок в тигана, възварете го и оставете да къкри, докато намали обема си наполовина. Намалете огъня, добавете вътре горчицата, сметаната и градинския чай и оставете сместа леко да къкри 2-3 минути, докато сосът се посгъсти.
	Върнете вътре дроба, бекона и добавете ябълковите резени. Подправете на вкус, оставете продуктите да се загреят и поднесете топло! 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








