Кой смъртен грях контролира душата ти? Ето скритите пороци на зодиите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
Кой смъртен грях контролира душата ти? Ето скритите пороци на зодиите:
3766
Кой смъртен грях контролира душата ти? Ето скритите пороци на зодиите:

От древни времена хората са познавали 7 смъртни гряха . Религиите ги наричат ​​корените, от които израстват всички други човешки дефекти . Астролозите вярват, че всеки от 12-те знака на Зодиака е най-чувствителен към един конкретен грях (или няколко), като се имат предвид основните характеристики на личността и датата на раждане.

Седемте основни гряха

В християнството има списък на основните (смъртни) грехове, на които се основават всички други пороци и страсти. Тези грехове са представени по различен начин в различните религии, но основата на едни и същи грехове може да бъде намерена във всички. Греховете обикновено се представят в две версии - като списък от 7 или 8 елемента.

смъртни грехове

Първият, списък от седем точки, е типичен за западната религия и включва:

  • Гордостта (или суетата) - арогантност, опиянение от собствените добродетели, презрение към хората и отхвърляне на Бог.
  • Ревността е негодувание към благосъстоянието на съседа и радост от бедствията му.
  • Чревоугодничеството е пристрастяването към храната, засенчвайки всички по-висши нужди.
  • Похотта символизира плътскит страсти, които завладяват човека и отклоняват вниманието му от духовните ценности.
  • Гневът е изключително раздразнение и загуба на контрол, което кара хората да нараняват другите и себе си.
  • Алчността - чувството собственост, твърде силното желание за притежание на земни блага.
  • Отчаянието или мързелът е неудовлетвореност от настоящето и копнеж за неизпълнени планове, които водят до апатия, липса на воля и бездействие.

Всеки знак на Зодиака има набор от определени качества - положителни и отрицателни - които могат да се използват за преценка на предразположението към основни грехове. Това са 7-те смъртни гряха на зодиите :

смъртен грях

Греховете на огнените знаци

Огнените знаци олицетворяват активна, творческа енергия. Те са смели, вдъхновяващи и инициативни, но импулсивни, безкомпромисни, агресивни. Основните им грехове са гняв, суета и похот.

Овен

Овенът е импулсивен и прибързан. Съответно този знак се характеризира с гняв. Той не се контролира лесно, губи контрол над емоциите и след това съжалява. Важно е да се разбере тази черта на характера своевременно и да се контролира умерената агресия, вместо да се стигне до нейното неконтролируемо състояние.

Лъв

Този знак е подчинен на суетата и егоизма. Той е надарен с много таланти, така че е твърде привързан към собствената си личност. Такъв Лъв става възприемчив към удоволствията, което позволява на коварните хора успешно да го манипулират. Важно е да признаете този недостатък и да не се смятате за превъзхождащ другите. Силата на лидера се увеличава от благородни мисли и намалява от егоизма.

Стрелец

Този знак често е обвиняван в похот и до известна степен в алчност. Затова Стрелецът обича спорта на хазарта, лова и получаването на трофеи, за него това е най-добрият начин да задоволи желанието си за богатство и власт.

Без значение колко успешен е в тези области, Стрелецът може да започне да иска още и още. Човекът става ненаситен и изисква все повече и повече нови преживявания. Той трябва да спазва умереност и да задоволява този глад не само в тялото, но и в духовната сфера.

суета

Греховете на въздушните знаци

Въздушните знаци са мобилни, интелигентни, възприемчиви и независими. Но понякога те са ненадеждни, повърхностни и несериозни. Що се отнася до техния основен грях, това е суетата.

Близнаци

Близнаците често са обвинявани в двуличие и готовност да се "показват". Но корените на проблема са по-дълбоки - именно в гордостта. Този знак е склонен да се смята за по-добър от другите или се опитва да надмине всички.

Следователно той се опиянява от своите постижения, таланти и резултати в работата. Това води до изолация, повърхностност, невъзможност за установяване на реални отношения. Близнаците трябва да помислят върху философския смисъл на всеобщото равенство.

Водолей

Техният смъртоносен грях е същият като този на Близнаците. Този знак се гордее със себе си, защото се смята за избран, несравним, напълно различен от другите. С това са свързани трудностите в общуването и неспособността да общуваме по истински интимен начин.

Водолеят притежава нестандартно мислене, оригиналност и много талант, но трябва да осъзнае, че всеки човек е уникален по свой начин и никой не е по-добър от другия.

Везни

Представители на този знак, мъже и жени, също са склонни към гордост. Тяхната суета често се превръща в нарцисизъм. Те високо ценят своите заслуги и постижения, радвайки се на чувството си за важност.

Но когато нарцисизмът прекрачи критичен праг, той изсмуква цялата енергия или време (те попадат в капана на отчаянието или мързела). Везните трябва да преминат от размисъл върху минали заслуги към настоящия момент, нови цели и действия.

похот грях

Греховете на водните знаци

Водните знаци са чувствителни, възприемчиви, дълбоки и богати на въображение. В същото време те са пристрастни, уязвими, склонни към промени в настроението. Основните им грехове са отчаяние и мързел, както и алчност.

Рак

Обикновено този знак се ядосва и разстройва, ако нещо не върви по план. Разочарованието го изхвърля от релси за дълго време и го потапя в бездната на апатията или саморефлексията. Една от причините за това е прекалената привързаност към желаните идеи, хора и цели.

Те са толкова важни за Рака, че той смята всяко несъответствие на очакванията за престъпление (дори ако никой не е имал намерение да го обиди). Простете на света за несъвършенството и животът ще стане много по-лесен - ще се появят енергия, интерес и нови сили.

Скорпион

Този знак е склонен към похот и алчност - това са единствените му недостатъци и ако се появят други, корените им все пак лежат тук. По-правилно е този недостатък да се нарече похот, дори не желание, а трайна жажда.

Той може да докосне всичко: власт, пари, признание, секс и др.

Ако Скорпионът постигне това, което иска, той винаги е разочарован, защото гладът му все още не е задоволен. Той трябва да осъзнае истинските си нужди - тези, които са в най-висшата духовна сфера.

Риби

Този знак често се свързва с мързел и отчаяние, невъзможност за справяне с реални проблеми и навик да потъва в мъката. Но същността на тези видими недостатъци е ревността. Рибите реагират болезнено, ако други хора се справят по-добре от тях: на фона на успеха на другите хора техните собствени неуспехи изглеждат катастрофални.

Представителите на този знак никога няма да покажат, че ревнуват, а тихо ще страдат, ще се натъжат, ще изпаднат в апатия и меланхолия. За тях е важно да запомнят просто правило: ако някой е успял да постигне нещо, тогава наистина е възможно и вие да го постигнете.

завист гря х

Греховете на земните знаци

Земните знаци са специфични, надеждни, практични и имат завидно чувство за цел. Те обаче са прекалено привързани към материалните ценности, разумни и егоистични. Съответно техните основни грехове са алчността, ревността и егоизмът.

Телец

Греховете, присъщи на този знак, са алчността и егоизмът. Телецът може да обърне твърде много внимание на храната, секса и други удоволствия. Те изискват специален подход от другите, за предпочитане възхищение.

Трудността при тях е нежеланието да забелязват недостатъците си и прекалената увереност в собствената им правда. За тях е важно да се вгледат обективно в себе си и ясно да идентифицират кои черти на характера пречат на истинския успех.

Дева

Хората от този знак са ревниви, което често се изразява в критики към другите. Ако другият човек има това, което Девата иска, това се счита за универсална несправедливост. Тя ще положи всички усилия да навакса, но ако това не се получи, тя ще критикува щастливия си приятел и ще подценява успеха му .

Понякога това се случва на несъзнателно ниво. Важно е да разберете, че критиката не е отговорът, но дори е по-важно да осъзнаете истинските си цели, отколкото да жадувате за нещата, които има вашият съсед или приятел.

Козирог

Алчността е недостатъкът на този знак и тя се проявява в доста нестандартна форма. Този знак греховно натрупва и страстно обича парите, но в същото време живее аскетичен живот.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft