яйца - 3 броя
	кисело мляко - 400 г (1 кофичка)
	прясно мляко - 250 мл
	брашно - 1, 5 кг
	олио - 500 мл
	мая - 1 пакетче суха
	сол - 1 ч.л.
	захар - 1 с.л.
	сода - 1 ч.л. бикарбонат
	оцет - 2-3 капки
	пудра захар - 200 г за поръсване 
	Разбийте яйца с телена бъркалка в купа и прибавете олио. Размийте маята в купичка заедно със 100 мл топла вода, сол и захар и разбъркайте. Прибавете маята към яйцата, след което сипете и киселото, и прясното мляко.
	Разбъркайте содата с няколко капки оцет и прибавете към останалата смес. Започнете да замесвате тесто с брашното. Готовото тесто намажете с олио, доомесете с ръце и оставете да втаса за 1 час или малко повече.
	От бухналото тесто отделяйте топки с големината на яйце и оформете мекици с намазнени ръце. Изпържете ги в сгорещено олио по 2-3 минути от всяка страна. Готовите мекици поднесете, поръсени с пудра захар и добавка по желание. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








