Селски таратор
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            8331
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	краставици – 1 бр 
	маруля – 1 бр.
	кисело мляко - 300 гр.
	вода -100 гр
	чесън – 8 скилидки
	орехи - ядки 1/2 ч. ч. 
	оцет 
	копър – 1 връзка
	олио – 1 ч. л. 
	сол
	Чесънът се счуква със сол до побеляване. Прибавят се краставицата, обелена и нарязана на ситно. Прибавят се след това листата от марулята, измити добре и нарязани на ситно, ситно нарязаният копър, оцетът и сол на вкус. 
	
	Разбъркват се и се заливат с 5 ч. ч. студена вода. 
	
	Към таратора, преди поднасянето му, се прибавят смлените на по - едро орехови ядки и олио на всяка порция. 
	
	Поднася се студен. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








