Симптоми и лечение на високо кръвно налягане

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Симптоми и лечение на високо кръвно налягане
194827

Високото кръвно налягане не бива да се пренебрегва, но имайте предвид, че измерванията могат да бъдат ненадеждни. Стойностите могат да се повишават при физическо усилие или какъвто и да е стрес, дори и минимален. Времето на денонощието, температурата в стаята, пълният пикочен мехур, приемането на храна или течности през последния час, стоенето, седенето или лежането - всички те могат да се отразят върху отчитанията. Дори и разговарянето е в състояние да повиши кръвното налягане. Това помага да се обясни "ефектът на бялата престилка" - покачването на кръвното поради самия акт на измерването му от доктора.
За да установите дали наистина имате повод за тревога, опитайте с амбулаторно наблюдение на кръвното налягане, което го измерва в течение на 24-часов период, докато вие изпълнявате ежедневните си дейности, или пък с домашно проследяване, при което го отчитате сами. Този вид измервания са значително по-точни от ръчното отчитане в лекарския кабинет.
Ако след внимателно проследяване се окаже, че кръвното ви е действително нездравословно високо, съществуват редица прости стъпки, които можете да предприемете, за да го понижите - освен ако в основата му не стои специфична причина като заболяване на бъбреците или хормонално разстройство. Следните природни средства и промени в стила на живот са доказали ефикасността си за лечението на хипертонията :

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft