6 бр. тостерни филии хляб
	6 с.л. гий или 7-8 с.л. масло
	400 мл кондензирано мляко
	400 мл прясно мляко
	80-100 г захар
	3 капсули зелен кардамом
	1/4 ч.л. кончета шафран (1 малка щипка)
	2 с.л. филирани бадеми
	1 с.л. нарязан шам-фъстък, безсолен
	 
	Капсулите кардамом се срязват, зърната се изваждат и се смачкват леко. В тенджерка се смесват прясното и кондензираното мляко, добавят се зърната кардамом. Млякото се вари около 20 минути, като се разбърква редовно. Слагат се конците шафран и се вари още 20-30 минути, като се бърка. Трябва да преполови обема си.
	Филиите се разполовяват по диагонал и се изпържват в мазнината до златисто-кафяво. Предвидена е 1 с.л. гии за една филия.
	Филиите се оставят да се охладят няколко минути. В дълбока чиния се слага малко от млечния сос, слагат се няколко триъгълни филийки и се заливат с няколко лъжици от соса. Оставят се 10 минути да поемат добре. При сервирането се покапват отново със сос, поръсват се със запечени бадеми и шам-фъстък.
	Филийките могат са се сервират и охладени в хладилник.
	* Ако ползвате подсладено кондензирано мляко, захарта отпада. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








