Сладкарски техники: Как се прави перфектната огледална глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладкарски техники: Как се прави перфектната огледална глазура
Сладкарски техники: Как се прави перфектната огледална глазура
admin
Добавена от: admin
12567
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

50 гр. шоколад
80 гр. какао
80 мл сметана
150 мл вода
250 гр. захар
8 - 10 гр. желатин


Приготвя се много лесно.

Пригответе желатина според ръководството на опаковката.

В касерола сложете водата и захарта на огъня да се загреят. Дръпнете настрана и добавете сметаната, какаото, разбъркайте добре, за де се разтвори напълно какаото, без да останат бучки. Върнете на огъня, разбъркайте и оставете да заври. Когато се споят добре съставките, дръпнете от огъня, добавете шоколада и продължете да загрявате, докато се разтопи и шоколадът. Постоянно бъркайте. 
Добавете вече готовия желатин, отново разбъркайте, за да се стопи и той и да се поеме от сместа. Оставете да се охлади на стайна температура.

Поставете тортата над решетка и я залейте с глазурата. Тя ще се разтече и по стените, след което с шпатула хубаво ги намажете.

Оставете я да се охлади и престои поне 2-3 часа, тогава е готова за рязане.

Съвет:

- Глазурата не трябва да бъде много гореща, но не трябва да й позволявате и да се охлади прекалено и желира.

- Ако ви остане от глазурата, може да я съхранявате в буркан до 2 седмици. Преди употреба просто я загрейте да се отпусне и процедурата нататък е същата.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft