Сладкиш Сочната хапка - с ванилов и кайсиев крем, много плодове и размазващ вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладкиш Сочната хапка - с ванилов и кайсиев крем, много плодове и размазващ вкус!
Сладкиш Сочната хапка - с ванилов и кайсиев крем, много плодове и размазващ вкус!
admin
Добавена от: admin
10360
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


2 яйца

1/2 чаша кисело мляко

1/2 чаша захар

1/3 чаена чаша олио

1 1/4 чаша брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 чаша счукани орехи

Крем от кайсии:

1 яйце и 1 жълтък

2 супени лъжици нишесте

5-6 големи кайсии

5-6 супени лъжици захар

100 мл вода

по желание - няколко пръчици лавандула

30 гр. масло

Ванилов крем:

1 яйце и 1 жълтък

400 мл прясно мляко

30-35 гр. нишесте

5-6 супени лъжици захар

2 ванилии

30 гр. масло
 


1. Кайсиите се нарязват на ситно, поставят се в касерола заедно със захарта, лавандулата и 50 мл вода, и се слагат на огъня.

2. Кайсиите се варят 10-тина минути и се дръпват от огъня, за да се охладят.

3. От касеролата се изважда лавандулата и кайсиите се пасират. Ако има нужда, сместа се прецежда.

Сместа с кайсиите се оставя настрана и се приготвя блатът:

1. В един съд се поставят само белтъците и се разбиват за кратко, добавя се захарта и се разбива до плътен сняг.

2. В съда се добавят жълтъците един по един и се разбиват, докато се съединят с белтъците.

3. В съда се добавят и останалите съставки, без орехите, и се разбиват добре.

4. В тавичка 25х20 см се поставя хартия за печене и сместа за блата се прехвърля в тавичката, хубаво се разпределя и отгоре се поръсват орехите.

сладкиш сочната хапка 1

5. Блатът се пече на 180 градуса 20-30 минути.

6. Готовият бла се оставя да се охлади и през това време се подготвят кремовете.

Крем от кайсии:

1. Сместа от намачкани кайсии се връща на огъня.

2. В друг съд се поставят яйцата и се добавя нишестето, разбиват се, така че да няма бучки и се добавят още 50 мл вода.

3. Смлените кайсии се дръпват от огъня и в тях се добавя сместа с яйцата и нишестето, след което се разбива добре, за да не се образуват бучки.

4. Сместа се връща на огъня и се вари на крем, като малко преди края се добавя маслото и се разбърква, за да се разтопи.

5. В блата с обратния край на дървена лъжица се правят дупки и отгоре се излива горещият крем от кайсии (веднага щом се махне от огъня).

сладкиш сочната хапка

Крем ванилия:

1. 350 мл от млякото, захарта и ванилията се поставят в касерола и се слагат на огъня да се загреят.

2. В друг съд настрана се поставят яйцата и останалите 50 мл от млякото, разбиват се заедно и се добавя нишестето.

3. Нататък процедурата е като при крема от кайсии. Готовият ванилов крем се излива върху кайсиевия и се разпределя добре.

4. Сладкишът се оставя да се охлади напълно и след това се нарязва на парчета.

По желание отгоре се украсява с кайсии и ядки, а може да се залее и с шоколад.

сладкиш сочната хапка 2

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft