4 круши, обелени и едро нарязани
	220 г брашно
	100 г мед
	110 грама кафява захар
	1 голямо яйце
	150 мл прясно мляко
	120 гр масло
	1 ½ ч. л. сода за хляб
	1 чаена лъжичка канела
	1 джинджифил
	чаена лъжичка смляна кора от 1 лимон
	½ ч. л пудра захар
Загрейте фурната до 180 ° C. Разбъркайте маслото и кафявата захар. Добавете яйцето, меда, млякото, лимоновата кора и ги разбъркайте, докато се образува гладка и пухкава смес. Смесете брашното, содата, щипка сол, канелата и джинджифила. Добавяйте към тази суха смес по малко от течната и разбърквайте внимателно, докато се получи хомогенно тесто. Намажете с масло и поръсете с брашно форма за торта с диаметър от 20 см Изсипете сместа в нея, след това поръсете с парчета круша като ги притиснете в тестото. Печете около 40 минути. Оставете да изстине, извадете сладкиша, поръсете го с пудра захар и сервирайте.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








