Сладки гевречета
    
    
    
                
            
                15 Декември 2014
            
            
            8058
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Разтворете маята в малко хладка вода с щипка захар, сол и малко брашно, и я оставете да шупне. 
От всички съставки, освен сусама, омесете гладко тесто с още хладка вода. Оставете го да втаса. 
След това разделете тестото на по-малки части, от които разточете кори. Корите нарежете като за кифлички. Навийте резените на пурички, като краищата съедините и оформите геврече. 
В съд с вода потопете гевречетата, след това ги оваляйте в сусам. 
Подредете ги в намазнена тава и печете до зачервяване в загрята фурна. 
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








