Сладки морковени пурички
    
    
    
                
            
                 7 Февруари 2012
            
            
            10904
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Морковите се измиват, рендосват се, задушават се в краве масло или олио /ако се отдели сок при задушаването се премахва/. След като изстинат, се започва оформянето на корите, като всяка кора се ръси с по малко олио, в началото на кората се слага около 1-2 супени лъжици от морковите, а върху тях се добавя 1 супена лъжица захар, по малко от счуканите орехи и канелата. Навива се на пура и се подрежда намазнена тава. Така се процедира до изчерпване на корите и морковите. Пече се на 180 градуса около 20-30 минути. Готовите пурички може да сиропирате със сироп, приготвен от 500 гр. захар и 500 мл.вода.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








