Сладолед от пъпеш 
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            8724
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 пъпеш
	150 мл прясно мляко
	150 мл вода 
	100 г захар 
	50 г пудра захар
	1 пакетче сметана 
	1 пакетче желатин 
	сок от 1/2 лимон 
	настъргана портокалова кора
Захарта се вари с водата, докато се получи сироп. Оставя се да се охлади. Пъпешът се почиства от кората и семките, нарязва се и се пюрира.
Желатинът се накисва в 4-5 с. л. вода и се загрява, докато се получи гъста гладка смес. Изсипва се при пъпеша заедно с лимоновия сок, портокаловата кора и захарния сироп и хубаво се разбърква.
Сметаната се разбива с млякото, докато се получи пухкава консистенция.
Към разбитата сметана при непрекъснато бъркане се добавя плодовото пюре. Сместа се поставя в камера, за да се стегне, като на всеки час се разбърква.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








