за тестото:
	250 г брашно
	90 г пудра захар
	1 яйце 
	125 г краве масло
	1 щипка сол
за плънката:
	800 г сладки картофи батати (или тиква)
	100 г краве масло 
	100 мл прясно мляко
	1 ч. л. индийско орехче
	1 ч. л. канела 
	1 ванилия 
	сокът от 1/2 портокал
	3 яйца 
	100 г захар 
	100 г орехови ядки
Всички продукти за тестото се поставят в купата на кухненски робот и се разбиват добре. Тестото се покрива с фолио и се оставя в хладилник да стегне.
Бататите се сваряват и се намачкват.
Към тях се прибавят маслото, прясното мляко, леко затоплено, индийското орехче, канелата, ванилията и сокът от половин портокал.
Яйцата се разбиват със захарта с помощта на миксер и се прибавят към плънката.
Тестото се разстила във форма за печене, като трябва да покрива и стените й.
Отгоре се разстила плънката. Подреждат се и ореховите ядки. Паят се пече 10 минути в предварително загрята на 205 градуса фурна и още 40 минути на 190 градуса.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








