Картофен пирог

вход през zajenata.bg
Картофен пирог
admin
Добавена от: admin
8511
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

картофи - 1 кг
сол
черен пипер
масло - 2 с.л.
индийско орехче - на вкус
сирене - 2 с.л.
шунка - 150 г
кашкавал - 100 г
яйца - 4 броя твърдо сварени
брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
мазнина - 2 с.л.
сол - 1 щипка
вода - 1 к.ч.

Сварете в подослена вода картофите, обелте ги и ги намачкайте. Разбъркайте пюрето със сол, черен пипер, маслото, малко настъргано индийско орехче и натрошеното сирене. Отделно нарежете на ситно шунката, кашкавала и твърдо сварените яйца. Разбъркайте добре.

От брашното, 2 с.л. мазнина, щипка сол и 1 к.ч. вода замесете тесто и го разделете на две. Разточете на 2 кори според големината на тавичката, в която ще опечете картофената пита. Едната кора направете малко по-голяма.

Сложете в намазнената тавичка по-голямата кора и също я поръсете с мазнина. Краищата й трябва да излизат от периферията на тавата. Разстелете половината от картофеното пюре и го поръсете със сместа от шунка, кашкавал и яйца.

Покрийте сместа с останалото пюре, сложете малката кора и прегърнете върху нея краищата на по-голямата двойна кора. Сложете питата да се пече за около 40 минути в предварително загряна силна фурна. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft