 
                
            
	1 чаша фурми, нарязани на малки парченца
	1 1/2 чаши нарязани орехи
	2 чаши захар
	3/4 чаша прясно мляко
	1/4 ч.л. сол
	В малък дълбок тиган сложете фурмите, млякото и захарта. Варете сместа, бъркайки постоянно, докато образува мека топка (ако имате готварски термометър, температурата на сместа трябва да достигне около 112 градуса). Махнете от котлона. Добавете орехите и объркайте. Сместа ще се сгъсти още. Върху чиста памучна кърпа или къс хартия за печене поръсете обилно с пудра захар. Изсипете отгоре сместа в единия край, оформяйки тънко дълго пънче.
	С ръце навийте кърпата или хартията около пънчето и притиснете отгоре, за да го дооформите и стегнете, така че да заприлича на салам. Развийте рулото и го прехвърлете в хладилник, за да стегне.
	Нарежете на кръгчета и поднесете. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








