След уникалните пълнени чушки, Азис с нов кулинарен хит: Азис-кебап, вкусотия за половин час!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След уникалните пълнени чушки, Азис с нов кулинарен хит: Азис-кебап, вкусотия за половин час!
След уникалните пълнени чушки, Азис с нов кулинарен хит: Азис-кебап, вкусотия за половин час!
1137
Източник: За Жената
След уникалните пълнени чушки, Азис с нов кулинарен хит: Азис-кебап, вкусотия за половин час!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Освен безумно талантлив певец, Азис ще се окаже и скрит кулинарен талант! Това ясно се вижда в инстаграм-профила му, където Кралят на поп фолка напоследък споделя със своите последователи и любимите си кулинарни рецепти, приготвени лично от него. Явно за певеца готварството е хоби и той го прави с истинско удоволствие.

Вече ви показахме уникалните пълнени чушки, приготвени от изпълнителя, а сега е ред на най-новия му кулинарен хит - Азис-кебап , както той самият го кръсти.

Бързо, лесно и изненадващо вкусно, това ястие е чудесен заместител на всяко от основните хранения, а освен това се приготвя лесно и е много идейно.

Споделяме с вас рецептата:

Азис-кебап

Необходими продукти:

  • 1 опаковка питки лаваш
  • 500 гр. кайма
  • 1 глава червен лук
  • няколко стръка пресен лук
  • 1 червена чушка
  • 7-8 скилидки чесън
  • подправки за каймата: сол, кимион, червен пипер, черен пипер и каквото още обичате (на вкус)
  • олио за пържене

Приготвяне:

Нарежете ситно лука и зеления лук, смачкайте чесъна през преса. Чушката нарежете на малки парченца.

нарязани зеленчуци

Снимка: Инстаграм

В каймата прибавете подправките и нарязаните зеленчуци, след което объркайте хубаво всичко.

кайма с подправки

Снимка: Инстаграм

зеленчуци в каймата

Снимка: Инстаграм

Вземете пакета лаваш, подредете питките една върху друга и внимателно отрежете облите ръбове, така че да се получат квадрати.

питки лаваш

Снимка: Инстаграм

Сега с ръце вземете от каймата и намажете старателно всеки квадрат.

питка с кайма

Снимка: Инстаграм

намазване лаваш

Снимка: Инстаграм

Поставяйте ги една върху друга, както е на снимката.

лаваш с кайма

Снимка: Инстаграм

С остър нож нарежете купчината на ивици с ширина около 10 см.

нарязан лаваш

Снимка: Инстаграм

Сега ги поставете една до друга, след което нанижете на три дървени шишчета.

нанизване на шиш

Снимка: Инстаграм

Срежете питките между шишчетата, така че да се получат три порции (три кебапа).

Азис-кебап приготвяне

Снимка: Инстаграм

Азис-кебап низан на шиш

Снимка: Инстаграм

Загрейте добре олио в тигана и поставете шишчетата, "легнали" на една страна.

порция шиш-кебап

Снимка: Инстаграм

Азис кебап пържене

Снимка: Инстаграм

Когато се запържат до златисто-кафяво, обърнете съответно от другата страна. Трябва да се зачервят хубаво от всички четири страни, за да се сготви каймата.

Азис-кебап в тигана

Снимка: Инстаграм

пържен Азис кебап

Снимка: Инстаграм

Накрая отцедете върху домакинска хартия и поднесете със сос по желание.

готов кебап

Снимка: Инстаграм

поднасяне кебап

Снимка: Инстаграм

Да ви е сладко!

Азис-кебап рецепта

Снимка: Инстаграм

Азис-кебап със сос

Снимка: Инстаграм

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft