Смолянска яхния
    
    
     
                
            
                 4 Февруари 2014
            
            
            14203
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    1 кг овнешко месо
5 големи глави лук
½ чаша олио
1 с.л. доматено пюре или 100 мл. доматен сок
1 с.л. брашно
1 връзка магданоз
2 – 3 люти чушлета
червен пипер на вкус
Овнешкото се почиства от тлъстините, измива се добре и се подсушава. Нарязва се на парчета. В няколко лъжици мазнина се задушава нарязаният лук и след като омекне, се добавя месото. Запържва се заедно с лука, докато поомекне от всички страни, след което се поръсва с червения пипер, доматеното пюре и брашното. Долива се топла вода, така че да покрие с 1-2 пръста ястието. Овкусява се със сол и се оставя да ври на бавен огън, докато месото омекне напълно. Готовата яхния се поръсва с нарязан магданоз и се поднася с люти чушлета.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








